Kako odviknuti dijete od pelena?

Svaku mamu čeka izazov odvikavanja djeteta od pelena i kad je moguće, volimo to planirati unaprijed. Najčešće odabir pada na ljetni godišnji odmor kad djeca mogu biti bez odjeće većinu dana i mi smo im nadohvat ruke te imamo dovoljno vremena da se posvetimo učenju djeteta o odlasku na kahlicu/tutu.

Svako dijete je drugačije te mu treba manje ili više vremena da ovlada kontrolom nužde i fizički i mentalno. Ponekad želja djeteta za izlazak iz pelena i osvještavanje nužde ne poklapaju se s našim planovima pa nam dijete znakove spremnosti može pokazati prije nego smo očekivali.

Da bi dijete fizički shvatilo proces obavljanja nužde i ostvarilo kontrolu nad njom, prvi korak koji moramo napraviti je skinuti mu pelenu, te ga nakon toga staviti na kahlicu/tutu i bez obzira na to obavi li nuždu u nju ili mu kasnije pobjegne, treba mu objasniti što se dogodilo i pohvaliti ga.

Proces može potrajati tjedan dana do nekoliko mjeseci, a kako bi sebi i djetetu pomogli u fazi prilagodbe odlično rješenje su gaćice za odvikavanje od pelena. One su izgledom puno sličnije običnim gaćicama te dijete prelazi u novu fazu i može se osjetiti izrazito ponosno što nošenjem gaćica ulazi u svijet odraslih, a budući da želimo smanjiti nezgodu curenja mokraće po odjeći i pokućstvu, gaćice za odvikavanje od pelena su idealno rješenje.

Zašto su gaćice za odvikavanje zaista praktične?

Idealne su zbog toga što iznutra imaju sloj nepropusnog PUL-a, tkanine koja diše, a ne propušta tekućinu i zadržava sve što djetetu pobjegne. Gaćice imaju ušivena čak 4 sloja pamučnog frotira koji odlično upija. Zbog mekane pamučne tkanine iznutra dijete osjeća obavljanje nužde i postaje svjesno te uz vašu pomoć i objašnjenje može bez nekih poteškoća brzo proći kroz fazu odvikavanja.

Gaćice su dostupne u našem webshopu u više šarenih dezena na sljedećem linku https://www.vilasuncica.com/product/gacice-za-odvikavanje-od-pelena/

Leave a Comment

Translate »
Select your currency
kn Hrvatska kuna
Euro
Scroll to Top